Tudomány

Hasfelmetsző Jack állítólagos arcképére bukkantak

College of Policing
College of Policing

Szakértők egy csoportja olyan sétapálcára bukkant, amelyen egy Hasfelmetsző Jack-gyanúsított arcképe szerepelhet – írja az IFLScience. A tárgy a Londoni Metropolitan Rendőrség korabeli főfelügyelőjéhez tartozott, a tiszt a hírhedt sorozatgyilkos ügyében folyó vizsgálatot vezette.

Hasfelmetsző Jack 1888-ban legalább öt prostituáltat ölt meg Londol Whitechapel nevű városrészében. A gyilkos átvágta áldozatai torkát, belső szerveiket eltávolította, arcukat pedig megcsonkította. Az ügyben komoly nyomozás indult, ennek ellenére máig nem sikerült fényt deríteni az elkövető kilétére, igaz, számtalan elmélet született a témában.

A korszakban a hatóságok több gyanúsítottat is találtak, és még arckép is készült a lehetséges elkövetőről. Az angliai rendőrség alá tartozó College of Policing munkatársai szerint a közelmúltban egy ilyen portrét fedezhettek fel.

Az arckép Frederick Abberline egykori főfelügyelő sétabotjának végén látható.

A tárgy azt követően tűnt el, hogy 2015-ben bezárták az azt őrző Bramshill Police Staff College-et. A pálcát a College of Policing munkatársai találták meg ismét, miközben a korábbi gyűjtemény tételeit válogatták.

College of Policing

Bár a tárgy nagy valószínűséggel nem fog hozzájárulni az ügy megoldásához, Antony Cash, a csapat tagja szerint így is izgalmas, a rendőrség történetébe betekintést nyújtó felfedezésről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik