Tudomány

Veszélyhelyzetet hirdetett Olaszország a földcsuszamlás miatt

Vészhelyzetet hirdetett Olaszország az Ischia szigeten történt tragédia okán, amely legalább hét ember halálát okozta a hétvégén – írja az AFP. Casamicciola Terme települését heves esőzést követően sújtotta földcsuszamlás szombat reggel, a föld egy házat maga alá temetett, több autót a tengerbe sodort, a hét áldozat mellett öt ember eltűnt.

Nello Musumeci olasz polgári védelmi miniszter szerint egy kormányülést követően megtörtént egy kétmillió eurós katasztrófaenyhítési forrás kibocsátása, illetve a veszélyhelyzet kinyilvánításaVasárnap reggel 200 életmentő még mindig kereste az eltűnt személyeket, közben pedig többszáz önkéntes takarította a törmelékeket a a kisváros utcáiról. A mentőakciókat erős szelek és esőzés akadályozza, amelyek a kompokon érkező erősítést is lassítják.

Eliano IMPERATO / AFP

 

Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyal imádságában minden szenvedőért és minden mentőakcióban résztvevőért imádkozott. Az olasz ANSA hírügynökség beszámolója szerint a legsúlyosabban érintett városrészben legalább 30 család esett csapdába saját otthonában áram és víz nélkül. A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést. A hatósági közlemény szerint 150-200 ember evakuálására és ideiglenes otthonba helyezésére készülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik