Tudomány

Delfinek mentettek meg egy férfit a cápatámadástól

Getty Images
Getty Images

Sokak álma a delfinekkel való úszás, egy brit férfi esetében azonban nem csak a szórakozásról, de a túlélésről is szólt az élmény. A nottinghami Adam Walker éppen az emlősökkel úszott, amikor egy kétméteres nagy fehér cápa jelent meg tőle alig néhány méterre, írja a Daily Mail.

A férfi épp a 22 kilométeres Cook-szorost úszta át, amikor a cápa elment alatta. A Youtube-csatornáján a férfi elmondta, próbált nem pánikolni, és a céljára koncentrálni. Szerencséjére a delfinek védőgyűrűt alkottak körülötte, amikor a cápa közeledett, megvédve őt az esetleges támadástól. A delfineknél egyébként gyakori taktika, hogy csoportokba verődve védik meg egymást a veszélyes ragadozóktól, és gyakran sikerül is elüldözniük a támadókat.

Az úszó elmondása szerint barátja az indulás előtt azt mondta neki, nem kell aggódnia a cápák miatt a vízben, ugyanis ilyen közel a parthoz nem szoktak támadni. Bizonyára a rutin is segítette a férfit, ugyanis két másik alkalommal is találkozott már cápákkal úszás közben, amikor Hawaiin és a japán Tsugaru csatornában úszott.

Miután körém gyűltek, néhány perc múlva a cápa eltűnt, a delfinek viszont még 50 percig velem maradtak, ami csodálatos élmény volt. Ez az úszás örökre megmarad az emlékeimben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik