Tudomány

Akkora volt a marihuánafelhő, hogy evakuálni kellett egy várost

Getty Images
Getty Images

Evakuálni kellett egy kolumbiai város lakosságának jelentős részét, miután a rendőrség által lefoglalt drogszállítmány ellenőrzött égetése félresikerült. A másfél tonnás marihuánafogás égetéséből keletkező füst ugyanis az egész várost beterítette, írja a Ladbible.

A Pablo Escobar által hírhedtté tett Medellín közelében található Bello városának lakói először azt hitték, erdőtűz ütött ki a közelben, azonban a furcsa szag miatt sokan inkább másra kezdtek gyanakodni. Ezt követően derült ki, hogy a helyi rendőrség épp egy hatalmas marihuánaszállítmány égetését végzi, azonban a hatóság nem számolt a megerősödő széllel, amelynek hatására az egész város füstbe burkolózott. Az esetről videó is készült, amit a TMZ osztott meg:

Egy helyi lakos, Edilberto Castaño a helyi médiának nyilatkozva azt mondta, a borzalmas füstszag a helyi zászlóalj környékéről érkezett, és szinte a város teljes, félmilliós lakosságát megbénította. Daniela Ortega, Bello biztonsági titkára szerint a mostani lefoglalás egy újabb csapás volt a drogkereskedőkre, amit a Nemzeti Rendőrséggel együttműködve értek el. A városi tisztviselő továbbra is arra biztatja a lakosságot, hogy folytassák a drogkereskedőkkel kapcsolatos bejelentéseket, és higgyenek a hivatalos szervek munkájában.

Az intézményekbe vetett hitnek azonban nem tett valami jót a balul elsült égetés, ami után több toronyház lakóit is evakuálni kellett. Az El Espectador című kolumbiai lap szerint az egyik lakó felháborodottan nyilatkozott a hatóságok hanyag munkájáról, és reményét fejezte ki, hogy valaki felelnie fog a rossz döntésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik