Tudomány

Időjárás: két riasztás is érvényben van

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI

Egyre színesebbé és összetettebbé válik az Országos Meteorológiai Szolgálat veszély-előrejelző térképe, a szél után már a zivatarok miatt is riasztást adtak ki. Az ország északkeleti sávjára elsőfokú riasztás van érvényben, a zivataroknál „elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!”

Emellett továbbra is másodfokú riasztás van érvényben ugyancsak hazánk északi sávjában az erős szél miatt, ahol a várt legerősebb lökések meghaladhatják a 90 km/órát. Ugyanezen okból hat északi és középső megyénkben másodfokú figyelmeztetés van életben. Hazánk egyéb területein, Zala megye kivételével elsőfokú a figyelmeztetés, ez azt jelenti, a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.

A figyelmeztető előrejelzések így néznek ki térképen ábrázolva, az aktuális riasztásokról a Kiderül.hu-n olvashat részleteket.

Kiderul.hu

A meteorológiai portál előrejelzése szerint pénteken felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, majd délután nyugat felől átmenetileg nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet. Reggel, délelőtt a középső megyékben néhol eső, záporeső előfordulhat, később számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szelet még több helyen kísérik erős lökések, majd a légmozgás fokozatosan délire fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik