Kitervelt járvány és 5G-nanochipek: ízekre szedték a magyar orvos hazugságait

Tényellenőrzést hajtott végre az AFP az egyik leghíresebb járványtagadó orvos állításain.
Kapcsolódó cikkek

Tényellenőrzés alá vettette az AFP az Orvosok a tisztánlátásért mozgalom egyik alapító tagját, dr. Pócs Alfrédot: azt találták, hogy számos félrevezető állítást tesz a koronavírus-járványról és az előadása tele van tárgyi tévedésekkel. Az AFP magyar tényellenőrző szolgálata Pócs 8 nagyobb kijelentését vizsgálta meg egy neten keringő, igencsak népszerű videóból, és hamisnak, félrevezetőnek vagy megalapozatlannak találta őket.

Pócs ortopéd sebész, akit 2020-ban kirúgtak a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból a koronavírussal kapcsolatos megosztó nézetei miatt. A Magyar Orvosi Kamara nyílvánosan is elhatárolódott Pócs nézeteitől, és etikai vizsgálatot kezdeményeztek ellene, valamit azt javasolták, hogy távolítsák el az orvost a Heves megyei kamara éléről.

A koronavírus-járvány előtt Pócs Alfréd az 5G-vel kapcsolatos nézeteivel került a hírekbe, és Eger önkormányzati képviselőjeként megpróbálta megakadályozni az 5G-hálózat kiépítését a városban – írja az AFP.

Kapcsolódó
Tényleg a történelem legnagyobb emberkísérlete zajlik a szemünk előtt?
Budapesten is tiltakoztak az újgenerációs mobilhálózatok ellen, ami állítólag megsüti a bolygót. Velünk együtt.

A videót, amelyen Pócs beszél, a Magyarok Világszövetsége Youtube-csatornájára töltötték fel, a szövetség elnöke 2020-ban egy Covid-szkeptikus konferencia fővédnöke volt. A Magyarok Világszövetsége egy nacionalista szervezet, amely többek között a trianoni békeszerződés revízióját hirdeti.

A 8 ellenőrzött kijelentés egyike sem felel meg teljes mértékben a valóságnak, mindegyik vagy egész egyszerűen hibás információkat, rossz következtetéseket, esetleg erős csúsztatásokat tartalmaz.

A teljes AFP tényellenőrzés ide kattintva olvasható.