Tudomány

Gyerekek raktak kamumeteoritot az iskola udvarára, még a NASA-t is riasztották

Ausztrál diákok egy csoportja egy iskolai projekt keretében számolt be egy állítólagos meteorit becsapódásáról. A történetet Queensland állam északi régiójának rendőrsége mutatta be.

Az álriport, illetve a tanulók által készített kamumeteorit olyan meggyőző lett, hogy sokan elhitték a közösségi oldalakon terjedő történetet.

Állítólag olyan is volt, aki a NASA-val is felvette a kapcsolatot az eset miatt.

A Malanda Állami Iskola által közzétett felvételeken az látható, hogy egy füstölgő kőzet felszántotta az iskola udvarát. A helyszínt hatósági szalaggal vették körbe, az udvaron rendőrautók állnak.

A becsapódási helyszínt a hétvégén hozták létre a diákok a tanáraik segítségével, a projekthez még egy füstgépet is beszereztek. A tanulók maguk írhatták meg a kő történetét, és áltudósítást is készítettek. A helyi rendőrség gyakran vesz részt közösségi munkákban, segítségüket ezúttal is felajánlották, hogy még hitelesebb legyen a helyszín.

A beszámoló hamar terjedni kezdett a közösségi oldalakon, sokan pedig nem ismerték fel a gyanús jeleket – például hogy egy hatalmas erővel ütköző objektum miért nem alakít ki mély krátert. Mark Allen igazgató szerint a világ minden tájáról kaptak megkereséseket, végül pedig felfedték, hogy egy izgalmas iskolai projektről van szó csupán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik