Tudomány koronavírus

Január 6-án döntenek a Moderna vakcinájának európai forgalmazásáról

Ez lehet a második oltóanyag, amely megkapja az engedélyt az EU-ban.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) január 6-án, a tervezettnél hat nappal korábban fog dönteni arról, hogy javasolja-e a Moderna koronavírus elleni védőoltásának engedélyezését – jelentette be az ügynökség csütörtökön Amszterdamban.

Eredetileg január 12-re tervezték a döntést, de az amerikai gyógyszercég a vártnál hamarabb, már csütörtökön átadta a dokumentáció utolsó részét. Ezek az adatok már az európai piacra történő gyártásra vonatkoznak – írja az MTI az EMA közlése alapján.

Kapcsolódó
Hosszú távú védelmet adhat a Moderna vakcinája
Újabb információk derültek ki a Moderna koronavírus elleni vakcinajelöltjéről.

A Moderna vakcinája lehet a második, amely megkapja az engedélyt az Európai Unióban. A Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagát már a jövő héten jóváhagyhatja az unió. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön azt mondta, az EU tagországai december 27-től megkezdik a lakosság koronavírus elleni beoltását.

Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban és Kanadában már megtörtént a Pfizer/BioNTech vakcinájának sürgősségi engedélyezése, ami fokozta az Európai Gyógyszerügynökségre nehezedő nyomást, különösen Németország részéről – írta az AFP francia hírügynökség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik