Tudomány

Vérfarkasokat is bevetettek a második világháborúban

Egyes legendák úgy tartják, hogy a Harmadik Birodalom vezetői még természetfeletti erőket, így farkasembereket is bevetettek volna, hogy megnyerjék a második világháborút. A Viasat History csatorna 2020. november 9. hétfő 21 órától a Természetfeletti nácik című műsorában néhány ilyen mítoszt mutat be.

Heinrich Himmler, Adolf Hitler jobbkeze és az SS vezetője az okkultizmus és a miszticizmus elkötelezett híve volt – erről ebben a cikkben írtunk bővebben. Himmler hitt az üreges Föld elméletében is, ezért 1941 és 1943 között rengeteg pénzt és erőforrást fordított arra, hogy óriási alagutakat ásasson a Birodalom különböző pontjain. Terve állítólag az volt, hogy a kiásott aknába egy felvonót telepítsenek, amellyel leereszkedhet a mélybe, hogy megismerje a Föld alatt élő mesebeli lényeket.

Fotó: FRANCE PRESSE VOIR / AFP

1945 tavaszán, mikor a szövetséges erők már Berlin felé tartottak, Himmler, Goebbels és Hitler a gerilla hadviselés új stratégiájával álltak elő: kisebb akciócsoportok likvidálták azokat, akik együttműködtek a szövetségesekkel. Ők voltak a vérfarkasok. Hogy hatásfokukat növeljék, Goebbelsék propagandaanyagokat szórtak ki, és a rádióban zengedeztek arról, hogy a farkasemberek mindenkit széttépnek, akik a németek ellen fordulnak. A vérfarkasokat valójában a Hitlerjugendből verbuválták: olyan tizenévesek voltak, akik az utolsó védelmi vonalat képezték.

Az őket körbelengő misztikum viszont egészen addig működött, amíg valaki szembe nem találkozott velük.

A Természetfeletti nácik című dokumentumsorozat megannyi hajmeresztő ötletet mutat be, de kitér arra is, hogy miért kutatta Himmler Atlantiszt, vagy hogy a legenda szerint miért akarta megszerezni Hitler a Jézust megsebző Szent Lándzsát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik