Tudomány

Rondán indul, és úgy is marad a jövő hét

Vasárnap estétől ismét egyre több helyen képződik köd, illetve felhőzet, amely a korábbi napokkal ellentétben az ország nagy részén tartósan megmarad – írja friss előrejelzésében a Kiderül.hu.

Hétfőn az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, az Északi-középhegység egyes részein van nagyobb esély a rétegfelhőzet feloszlására, errefelé több órára is kisüthet a nap. A borult tájakon szitálás előfordulhat, gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 9 fok között alakul, de a napos tájakon 10 és 14 fok közé melegszik fel a levegő.

Hétfőre az egész ország területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, a köd ugyanis napközben csak lassan szakadozik, illetve több helyen tartósan megmaradhat vagy rétegfelhőzetté alakulhat át. A hétfő esti óráktól ismét növekedni fog a köd kiterjedése, a ködös területeken szitálás előfordulhat.

Forrás: Kiderül.hu

Kedden túlnyomóan borult, párás, több helyen napközben is ködös időre lehet számítani, inkább csak a hegyekben valószínű több-kevesebb napsütés. Több helyütt előfordulhat szitálás, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Ennél távolabb tekintve sem javulnak a kilátások, egész héten szürke, borús, párás, ködös időre van kilátás.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik