Tudomány

Élő lovakat csonkítottak meg Németországban

A francia esetek után most Németországban szaporodtak el a rejtélyes, lovakat érintő támadások. Egy csikót a sérülései miatt el is kellett altatni.

A megsebzett lovakat Rajna-Neckar-régióban találták, június óta négy kancának és három csikónak okoztak súlyos sérüléseket. Az MTI beszámolója szerint a tettes vagy tettesek

általában éles tárggyal sebzik meg az állatokat a vállak, a lábak és a genitáliák területén.

Egy nyomozócsoport néhány hete vizsgálja, milyen összefüggések lehetnek a Baden-Württemberg tartományon belül Mannheimban, Heidelbergben és Neckargemünd régiójában történt esetek között, és hogy ugyanarról az állatkínzóról lehet-e szó, vagy több tettes is van. A cseh határ közelében lévő alsó-bajorországi Grafenauban is megsebeztek egy kancát a nemi szervei környéken.

A rendőrség a lótenyésztőknek és lovakat tartóknak azt javasolja, alkalmazzanak többek között speciális fényszórókat és gyakrabban ellenőrizzék az állatokat. A PETA állatvédő szervezet 2000 eurós (710 ezer forintos) jutalmat ajánlott fel a tettes felkutatásában segítséget nyújtónak. Franciaországban is rejtélyes lócsonkítások miatt intették óvatosságra a lótartókat, miután az elmúlt hónapokban mintegy 30 megcsonkított tetem került elő. A bűncselekmények indítékát a nyomozók is csak találgatják.

Lehetséges, hogy rituális csonkításokról van szó, de felmerült az is, hogy valamilyen internetes kihívás vagy fogadás áll a háttérben.

Kiemelt kép: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik