Tudomány

Valaki halomra öli a vadon élő lovakat Kentuckyban

Újabb hat lovat lőttek agyon Floyd megyében, Kentuckyban, az Egyesült Államokban, és ezzel a leölt állatok száma már húszra nőtt – írja a CNN. Az áldozatok listája a csikóktól a vemhes állatokig terjed, és a helyi Sheriff, Kevin Shepherd beszámolója szerint mindegyikkel golyó végzett. A lemészárolt állatokat egy bányászterületen találták meg, szétszóródva, ami arra utal, hogy az első lövések hallatán a lovak szétszéledtek, aztán valaki szisztematikusan levadászta őket.

Fotó: Dumas Rescue

A Dumas Rescue állatmentő csoport azon dolgozik, hogy felkutassák a csorda megmaradt tagjait, ami olyan állatokból áll, akiket magukra hagytak a gazdáik. Az öldöklés kezdete előtt hét lovat már sikerült befogniuk, és abban reménykednek, hogy hat példányt még sikerül megmenteniük a következő napokban.

A mészárlás december 16-án kezdődött, a rendőrség lakossági bejelentés alapján figyelt fel a lelőtt állatokra, és már megkezdődött a nyomozás az állatokat legyilkoló ember után. A hatóságok felboncolták a megtalált tetemeket és golyómaradványok alapján igyekeznek az elkövető nyomára bukkanni – annyit már tudnak, hogy valaki kis kaliberű fegyverrel végez az állatokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik