Tudomány

Úszó tarantuláról kering videó a neten

Tavaly készült az alábbi videó, amiben egy madárpók békésen úszkál egy tavon, mégis újra előkerült, hála az amerikai Cosmopolitannek – csak azért, hogy megint kirázza a hideg az arachnofóbiásokat tőle. Ezzel kapcsolatban derült ugyanis ki, hogy a tarantulák nemcsak a világ legnagyobb testtömegű pókjai, de jól úsznak is, csak nem ez a kedvenc közlekedési módszerük.

A videó 2018-ban készült a texasi Big Bend Ranch-on, és már több százezer megtekintésnél jár. A kommentelők nem viselik túl jól, hogy a rettegett pók még akár a vízbe is utánuk tudna jönni.

A tarantulák pedig nem is rossz úszók, fogságban és a vadonban is megfigyelhető tevékenység ez náluk. Elülső lábaikkal eveznek, míg testük lebeg a víz felszínén. Nem különösebben ügyesek a dologban, de ha a szükség úgy adódik, nagyobb távolságokat is át tudnak úszni, viszont kifejezetten nem szeretnek így közlekedni, csak akkor teszik, ha fenyegetve érzik magukat, vagy véletlenül vízbe esnek. A nagyobb víztömegek pedig taszítják őket, így elég biztos, hogy a tengerben nem fog mellettünk békésen elúszkálni egy jókora madárpók a nyaralás alatt.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a madárpók csípése nem halálos, csak  fájdalmas – így ha az arachnofóbiások rémálma mégiscsak valósággá válna, és a vízben megcsípné őket egy állat, a kellemetlenségen kívül nagy bajuk nem lenne tőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik