Tudomány

Egy friss kutatás kiderítette, mitől lesz nagyobb a női orgazmus

Amerikai kutatók 373 nőt kérdeztek meg arról, hogy a marihuánahasználat hogyan befolyásolja a szexuális életüket: a Saint Louis Orvosi Egyetem tudósai 176 rendszeres kannabiszhasználóval és 197 olyan nővel készítettek interjúkat, akik egyáltalán nem fogyasztják a kábítószert. Kiderült, hogy a marihuánafogyasztók sokkal intenzívebben élik meg a szexualitásukat, mint azok, akik nem élnek ilyesmivel – írja az IFLScience.

Fotó: Pixabay

A nőgyógyászok a marihuánahasználatról, a szexuális étvágyukról, az orgazmusuk mértékéről, a szex közbeni fájdalomérzetről és a hüvely nedvességéről kérdezték a résztvevőket, valamint arról is, mennyire élvezik általánosságban a szexet. Kiderült, hogy a kannabiszt fogyasztó nők 68,5 százaléka jobban élvezi a szexet, 60,6 százalékuk többször kívánja meg az együttlétet, és

52,8 százalékuk nagyobb orgazmusokról számolt be.

A kutatók két dolgot azonban megjegyeznek a tanulmánnyal kapcsolatban: egyrészt az ilyen, saját bevallásra épülő kérdőívek hitelessége mindig megkérdőjelezhető, hiszen nem lehet leellenőrizni, a résztvevők valóban igazat mondanak-e, vagy megfelelően ítélik-e meg a helyzetet. Azt is érdemes viszont tisztázni, hogy korábbi, egerekkel végzett kutatások már kimutatták a kannabisz-származékok és a szexualitást befolyásoló hormonok kapcsolatát.

A témában biztosan kellenek majd további kutatások, de a mostani kérdőív legalább megmutatta, hogy merre induljanak el a kutatók a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik