Tudomány

Akár 40 év múlva is látszódik a ceruzabökés nyoma

Egy @Los_Writer nevű felhasználó pár hete nagyon népszerű beszélgetést indított a Twitteren: olyan embereket keresett, akiknek a bőrébe valamikor grafitceruza fúródott. A posztra azóta több mint 22 ezer válasz és 93 ezernél több kedvelés érkezett.

Akkor még nem is gondolta volna, hogy a poszt szinte felrobbantja az internetet, és sorra özönlenek a képek a különféle „grafittetoválásokról.” Nem csoda: gyerekként azért elég gyakori, hogy valaki szerencsétlen mozdulatot tesz, vagy egy másik lurkó által landol írószer a bőrén, néha csak viccnek szánva. Ezek pedig kegyetlenül nyomot hagynak, hosszú évekre, az egyik posztoló nagymama elmondása szerint az ő szürke pöttyöcskéje már 44 éve megvan. A legjellemzőbb helyek az ujjak, az ujjak közti bőrfelület és a lábak, de van akinek épphogy ki nem bökték a szemét.

Az egyik válaszadó bőrgyógyász, Dr. Cameron Rokhsar is megosztotta saját foltját, ami már 37 éve látszódik. Továbbá azt is elárulta, hogy a szürke folt azért marad meg sok-sok évvel később is, mert a grafit anyaga a bőr legfelső rétege alá kerül be. Amikor valaki tetováltat, szintén ide kerül be festékanyag.

Igaz, a folt az évek során halványulhat, de van, mikor csak lézeres kezeléssel lehet tőle búcsút venni.

https://twitter.com/nanatat07/status/1082587483714535425

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik