Tech

Olcsó iPad? Annyiba kerül, mint a tavalyi

Az Apple a chicagói oktatási konferencián jelentette be idei új iPadjét, a sokak által várt olcsóbb változatot. Azonban a 2018-as verzió nem sokban különbözik elődjétől, ahogy az ára is éppen ugyannnyi, mint a tavalyi változatnak, cserébe viszont kapunk ceruzás támogatást, illetve az iPhone 7-ből ismert, erősebb A10-es processzorchipet.

Az új iPad 329 dollárba fog kerülni az Egyesült Államokban, ez pedig éppen annyi, mint a tavalyi, 9,7 colos változat, még az oktatói kiadás is csak 10 dollárral olcsóbb a tavalyinál. Így nem csoda, ha a Twitter népe csalódottságának adott hangot, sokan azt írták a bejelentést követően:

Ennyi?!”

Eddig csak az iPad Prók támogatták a stylust Fotó: Scott Olson/Getty Images/AFP
A legnagyobb “előrelépés”, hogy az új iPad végre támogatja az Apple Pencilt, ez eddig csak az iPad Prók privilégiuma volt. Ugyanakkor azt továbbra is külön meg kell venni hozzá 99 dollárért. A saját stylusuk mellett a Logitech Crayonnal is tudjuk majd használni az új Apple-tabletet, ez már csak 49 dollárba kerül.

iPad (2017) 9,7″

iPad (2018) 9,7″

Indulóár 329 dollár 329 dollár
Kijelző 264 ppi 265 ppi
Processzor A9, M9 A10 Fusion
Memória 32GB, 128 GB 32GB, 128 GB
Hátlapi kamera 8MP, 1080p video 8MP, 1080p video
Előlapi kamera 1,2 MP, 720p video 1,2 MP, 720p video

Az ígéretek szerint 10 órás üzemidővel érkezik, és gyors mobilnetes (LTE) verziót is kapunk belőle, nem csak wifiset.

A legnagyobb hiányossága egyértelműen a billentyűzet: sokan várták, hogy másnem egy billentyűzetes tokot vagy dokkolót bemutat végre az Apple, ha már éppen egy oktatói konferencián, diákoknak szánt kütyükről van szó, ez azonban elmaradt. Annyit ígértek, hogy a Logitech fog majd árulni egy 99 dolláros billentyűzetes tokot hozzá.

Úgy tűnik, így a júniusi fejlesztői konferenciáig várni kell az olyan nagyobb bejelentésekkel, mint a Macbook Air vonal frissítése, a tavaly, az iPhone X-szel bemutatott AirPower töltő boltokba kerülése, illetve egy új olcsó és kompakt iPhone Se 2 bejelentése.

Kiemelt fotó: Scott Olson/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik