Belföld
A view from the beach on Ambergris Caye in Belize

Elképesztő luxusban bujkált Kun-Mediátor Marcsika

Fülöp Dániel Mátyás
Fülöp Dániel Mátyás

fotóriporter. 2016. 12. 13. 12:23

A Belizehez tartozó Ambergis Caye rettenetesen szép hely. Pálmafák, luxus, homokos tengerpart. Elfogásáig itt pihent Brókermarcsi.

Képek a helyszínről.

Forrás: Google
Forrás: Google

A 62 éves nőt – akit nemzetközi elfogatóparancs alapján kerestek – egy Belize-hez tartozó szigeten, egy üdülőhelyen, a lakásában találták meg. Múlt szerdán csaptak le rá és állítólag már ki is adták a magyar hatóságoknak.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

D. Sándorné a helyi OTP vezetője volt 1999-ig, majd amikor utazási irodát nyitott, az is megtörtént, hogy ő segített más karcagiaknak hazajutni, ha csődbe ment egy másik iroda. Megbízható embernek ismerték, ezért aztán a pénzt is bizalommal vitték hozzá. Az asszony évekig gond nélkül fizette mindenkinek a magas hozamokat, hülyének érezhette magát, aki kimaradt a „pénzügyi csodából”.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Volt készpénzátvételi elismervény, pecsét, fejléces papír, Dobrainé még hivatalosnak tűnő PSZÁF-engedélyt is mutogatott az ügyfeleknek, azzal csak az volt a gond, hogy valódi volt bár, de pénzváltásra vonatkozott. Sem betétgyűjtésre, sem portfóliókezelésre nem volt feljogosítva a cég.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

A karcagiak értetlenül állnak a történtek előtt, mivel megbíztak Marcsikában, a helyi utazási iroda mindenki által ismert vezetőjében, hiszen másfél évtizede kezelte megtakarításaikat.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Az asszonyt tavaly áprilisban kezdte keresni az Interpol.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Az ügyben eddig összesen 793 sértettet hallgattak ki tanúként. A még ki nem hallgatott sértettek közül 6 külföldi állampolgárt és három életvitelszerűen külföldön élő magyar állampolgárt írásban akarnak kihallgatni, három sértett kihallgatására egészségi állapotuk miatt nem volt lehetőség.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

A legfőbb ügyész nemrég azt mondta, a nyomozást várhatóan jövő április 14-én fejezik be.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Elengedhetetlen a még ki nem hallgatott sértettek kikérdezése, az igazságügyi könyvszakértő szakvéleményének, a kibocsátott megkeresések eredményének bevárása, a beszerzett adatok értékelése.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock
vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.