Tudomány

Még a Vasember is ilyen napszemüveget szeretne

24.hu
24.hu

2016. 10. 21. 10:00

Egy ilyen szemüveggel pillanatig sem lenne veszélyben a szemünk világa, még egy ujjunkat sem kell megmozdítanunk a védelemhez.

Azt már hosszú évekkel ezelőtt megmutatta nekünk a Mátrixban Morpheus névvel illetett gyógyszerárus, hogy mennyire menő dolog ellipszis alakú lencsékkel ellátott napszemüveget viselni, majd pedig jött Vasember, és demózott egy jót az arca előtt összezáruló sisakkal. Yousif Ashoor úgy gondolta, megpróbálja ötvözni a kettőt, és megalkotott egy olyan napszemüveget, ami nagyon menő módon, nagyon trendin és szexin, napfény hatására automatikusan a szeme elé csusszan.

Egészen pontosan arról van szó, hogy ha a lencsék UV-sugarakat érzékelnek, akkor maguktól mozdulnak, hogy megvédjék viselőjüket a káros sugaraktól, és amint nem éri őket közvetlen napfény, eltávolodnak a szemgolyók elől. Habár a projekt még csak prototípus állapotban van, a feltalálóként funkcionáló Yousif Ashoor már meg tudta mutatni, hogy nagyjából miről is van szó.

Autoshade Sunglasses 

Ashoor a TechCrunch kérdésére elmondta, hogy a gondolat a Deus Ex című videojáték kapcsán fogant meg az agyában, melyben Adam Jensen  ehhez nagyon hasonlatos napszemüvegben feszít, ezért minden tudását összeszedte, és 3D nyomtató segítségével megalkotta, amit kigondolt. Nem gondolnánk, hogy az alkotás rohamosan elterjed, de abban viszont biztosak vagyunk, hogy Vasembernek tényleg tetszene, amit Yousif létrehozott, és akár feltalálói karrierjét is bebikázhatja.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reyhanli körzet, 2018. január 21.
Tankkal elhaladó török tüzéreknek integet egy férfi a szíriai határ közelében levő Hatay déli tartomány Reyhanli körzetében 2018. január 21-én, miután a török haderő az előző napon szárazföldi hadműveletet indított Olajág fedőnéven a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térségében. A beavatkozás eddig 153 célpontra mért csapást, köztük fegyverraktárakra és óvóhelyekre. (MTI/EPA/SedatSuna)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.