Tudomány
Indian women plant saplings on the outskirts of Allahabad, India, Monday, July 11, 2016. Hundreds of thousands of people in India's most populous state Uttar Pradesh are jostling for space as they attempt to plant 50 million trees over the next 24 hours in hopes of setting a world record. (AP Photo/Rajesh Kumar Singh)

Van, ahol nem kivágják, hanem ültetik a fákat – 50 milliót!

24.hu
24.hu

2016. 07. 15. 15:48

Indiában 24 óra leforgása alatt 50 millió facsemetét ültettek el, ami világrekord.

Az akciót elindító eseményt az ország északi részében található Uttar Prades államban tartották. A szmoggal terhelt levegőt megtisztító fák ültetése mellett az volt a másik cél, hogy széles körben felhívják a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára.

Az esemény ideje alatt összesen 800 ezer indiai segédkezett a facsemeték elültetésében, így volt esély arra, hogy összesen 49,3 millió fa kezdje meg földi pályafutását. Egyetlen nap alatt 80 különböző fajtájú fát ültettek el, amelyek az állam 950 kertészetéből érkeztek.

Indian para-military force soldiers plant saplings on the outskirts of Allahabad, India, Monday, July 11, 2016. Hundreds of thousands of people in India's most populous state Uttar Pradesh are jostling for space as they attempt to plant 50 million trees over the next 24 hours in hopes of setting a world record. (AP Photo/Rajesh Kumar Singh)

Hogy még nagyobb figyelmet kapjon az ötlet, ez egy rekordkísérlet is volt egyben, amit a Guinnes Rekordok Könyve azóta hivatalosan be is jegyzett. A 24 óra alatt ültetett legtöbb fa rekordját 2013. óta Pakisztán tartotta, ahol 847 275 fát ültettek el egyetlen nap alatt.

Mindez csak egy része India azon politikájának, hogy néhány éven belül zöldebbé és kevésbé szmogossá tegye az országot. A kormány egyik korábbi vállalása szerint 2030-ra 95 millió hektárral növelnék az erdős területeket, aminek megvalósítására összesen 6,2 milliárd dollárt fordítanának.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.