Tudomány
Pepper, a humanoid robot waits on customers at a Softbank smartphone shop  in Minato Ward,  Tokyo on March 24, 2015.  The shop offers alomost entire Pepper staff and the  robots can  give several service like smartphone price and how to use. The shop  is schedluled to open through March 30. ( The Yomiuri Shimbun )

A kanadaiak harmada robotfőnökre vágyik

24.hu
24.hu

2016. 03. 30. 17:02

A vancouveri Intensions tanácsadócég felmérése szerint a fiatal kanadaiak egyharmada jobban örülne annak, ha egy komputerprogram lenne a főnöke, mint egy hús-vér ember. A 20-39 év közötti kanadaiak 31 százaléka gondolja úgy, hogy egy elfogulatlan” szoftver etikusabban és megbízhatóbban viselkedne a munkavállalókkal, mint egy emberi főnök. Harmincnégy százalékuk nyilatkozott úgy, hogy szívesebben dolgozna együtt egy ilyen számítógépes programmal, mint a jelenlegi felettesével, 26 százalékuk pedig egyenesen robotfőnökre vágyik.
Egy friss felmérés szerint az emberek többsége úgy gondolja, hogy egy „előítéletektől mentes” szoftver jobb munkát végezne, mint a főnökük.
Korábban a témában:

Főnöke mindenkinek van. Vannak jó főnökök és rossz főnökök is – olyanok, akiknek különös tehetségük van ahhoz, hogy pokollá tegyék a beosztottjaik életét. És sajnos, a tapasztalat azt mutatja, hogy belőlük van több.

Nem csoda, hogy a vancouveri Intensions tanácsadócég felmérése szerint a fiatal kanadaiak egyharmada jobban örülne annak, ha egy komputerprogram lenne a főnöke, mint egy hús-vér ember.

Az előítéletek nagyon is emberi dolgok, de sajnos felettébb alkalmasak arra, hogy nagyon megnehezítsék a munkánkat

mondta a Motherboardnak nyilatkozva Nikolas Badminton kanadai futurológus és biohacker, aki maga is részt vett a felmérés elkészítésében.

A kutatás szerint a 20-39 év közötti kanadaiak 31 százaléka gondolja úgy, hogy egy „elfogulatlan” szoftver etikusabban és megbízhatóbban viselkedne a munkavállalókkal szemben, mint egy emberi főnök. Harmincnégy százalékuk nyilatkozott úgy, hogy szívesebben dolgozna együtt egy ilyen számítógépes programmal, mint a jelenlegi felettesével, 26 százalékuk pedig egyenesen robotfőnökre vágyik.

A felmérés alátámasztja azoknak a korábbi kutatásoknak az eredményeit, amelyek szerint sokan egyáltalán nem zárkóznának el attól, hogy egy szoftver irányítsa a munkájukat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.