Tudomány

Zuckerberg csak remélte, hogy a Facebook egyszer majd menő lesz

zuckerberg-2004(960x640).jpg (mark zuckerberg, facebook, )
zuckerberg-2004(960x640).jpg (mark zuckerberg, facebook, )

Tizenegy évvel ezelőtt bukkant fel először a nagymédiában, az akkor alig húsz éves alapító.

Ma a Facebook az egyik legnagyobb, és legismertebb webszájt az interneten, jelenleg közel másfél milliárd aktív felhasználója van. Tizenegy éve, amikor Mark Zuckerberg elindította a közösségi hálózatot, még nem álmodott ekkora sikerről, vagy legalábbis nem ismerte be nagy nyilvánosság előtt, hogy vállalkozása az egekbe tör – írja a Vox.

„Amikor először elindultunk, 400-500 emberben reménykedtünk, most százezernél tartunk. Reméljük, hogy hamarosan még több egyetemet sikerül majd bekapcsolnunk, több mint százat vagy kétszázat. Akkor tervezünk majd elindítani pár új alkalmazást, amik miatt várhatóan az emberek egyre többször jönnek majd vissza a szájtra, és ettől majd remélhetőleg menő lesz” – nyilatkozta az alapító 2004. április 28-án, a CNBC Bullseye című műsorában.

A Facebokk még néhány hónapja működött, és Mark Zuckerberg is csak a huszadik születésnapjára készült. Az alkotó, és találmánya ekkor bukkantak fel először az országos médiában, és úgy tűnik még csak az amerikai egyetemekre, és főiskolák voltak a célkeresztjükben. Zuckerberg nem adta jelét annak, hogy a Facebook egyszer majd bárki számára elérhető lesz a világon, és az egyik legnagyobb robbanást produkálja majd az internet történetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik