Tudomány

Hat ember ölt meg azzal, hogy fel akarta venni mobilját

Egy utas sem úszta meg sérülések nélkül, amikor a turistabusz vezetője felborította a járművet, miközben előrehajolt a telefonjáért.

Súlyos buszbalesetet okozott egy felelőtlen sofőr a kínai Sanghajban, miután egy autópályán száguldva fel akarta venni mobiltelefonját, és közben elvesztette irányítását a 48 utast szállító jármű felett – jelentette a kínai sajtó. A 41 éves férfi közvetlenül a hétfőn történt baleset után azt állította, hogy egy bukkanó dobta meg a buszt, de péntekre kiderült, a csörgő telefon volt az, ami elindította a hat ember halálát okozó balesetet.

A helyi rendőrség közlése szerint a csak Zhao néven azonosított sofőr akkor vesztette el az irányítást a busz felett, amikor előrehajolt, hogy felvegye a telefonját. A busz először a jobb oldali korlátnak csapódott, ami után a buszvezető balra rántott a kormányt, de túlkorrigált és a járművel felugratott a középeső elválasztó sávra, ahol egy lámpaoszlopnak csapódott, majd felborult – írta a rendőrségi jelentésre hivatkozva a Shanghai Daily.

A balesetben hat utas halt meg, 12-en még mindig súlyos állapotban vannak kórházban, egy utas pedig lebénult. A buszsofőr – aki a beszámolók szerint nem volt bekötve, mert kényelmetlennek találta a biztonsági övet – a szélvédőn keresztül repült ki a buszból, és súlyos hátsérülést szenvedett. Jelenleg egy rendőrségi kórházban kezelik, miután őrizetbe vették a baleset miatt. 

Az esettel kapcsolatban a Shanghai Daily megemlítette, hogy Kínában rendszeresen történnek buszbalesetek amiatt, hogy a sofőrök a mobiltelefonjuk képernyőjére merednek az út helyett. Ez történt szeptember 5-én is, amikor egy busz halálra gázolt egy férfit. Később kiderült, a sofőr a telefonján játszott az eset idején. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik