Tudomány

Olcsón is drága az okos pohár

Az okos pohár hidratációs statisztikákat készít a szervezetünkről, de nem áll jól neki a sör.

Az okos pohár lényege, hogy megmondja, hogy mit öntöttek bele, majd az adatokat, az ital típusát és mennyiségét, kalória, fehérje, koffeintartalmát vagy bármely más összetevőjét, átküldi az appnak, ami aztán naplózza a folyadékbevitelünket, szebben mondva: hidratációs statisztikákat készít a szervezetünkről. 

Elég sok olyan alkalmazás és eszköz van már a piacon (Water Your Body , SciO), amik figyelmeztetnek arra, hogy innunk kell, és naplózza, hogy milyen jellegű és mennyiségű folyadékot vittünk a szervezetünkbe, vagy egy piallanat alatt megmondja a gyümölcsről, hogy érette-e, csupán azzal, hogy hozzárérintünk egy kis szenzort. A Vessylt inkább menő érdekességnek neveznénk, mint hiánypótlónak vagy forradalminak.

Szürke, fekete és fehér színekben lehet megrendelni, de a peremtakaróból választhatunk színeset. Forró és hideg víz nem árt neki,  kifejezetten strapabíró, és ami a legjobb, meg tudja különbözteti az egyes márkákat, ha nem ugyan olyan és mennyiségű adalékanyagot tartalmaznak az italaik. A készítők szerint segít a fogyásban is, hiszen láthatjuk, hogy aznap hány kalóriát vittünk be a szervezetünkbe csupán folyadékokkal, bár ez mindössze egy mögé tett ideólógiának tűnik, csakúgy, mint hogy segít az alvásban és hogy hatékony társ lehet a testépítésben is.

Hatalmas előnye, hogy nem kell folyton bepötyögni az adatokat a telefonba, hanem ezt elvégzi magától és az appokkal ellentétben nem csak megsaccolja az adott ital kalóriatartalmát, hanem pontosan tudja is. Hátránya, hogy mindössze 385 ml-t képes befogadni, és hogy az ára igencsak borsos. Az biztos, hogy több fokkal menőbb mint a Starbucks-os termoszok, de nem valószínű, hogy itthon felkapják, előrendelésben 22 ezer forintba (99 usd) kerül, később 45 ezerbe (200 usd)fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik