Tudomány

Riaszt a BKK új alkalmazása

Percre kész tömegközelekedési információt ígér a BKK új alkalmazása, ami egyelőre nem is tud ennél többet, azt viszont szépen tálalja.

Aki szeretné letölteni az appot, az egyelőre ne az appstore-ban keresse, ott ugyanis lehetetlen megtalálni, innen érdemes letölteni az iTunes-ból, innen pedig a PalyStore-ból.

Egyszerű, e-mailes regisztráció után az alkalmazás profil menüpontjában állíthatjuk be, hogy mely járatokról kérünk információt, akár időpont és vonalszakasz alapján is. Tehát, ha feliratkozunk a 4-es villamossal kapcsolatos információkra, kiválaszthatjuk, hogy például csak hétköznap reggel vagy éppen csak hétvégén egész nap szeretnénk a járat közlekedésével kapcsolatos értesítéseket kapni, a Széll Kálmán tér M és a Blaha Lujza tér M közötti vonalszakaszról.

Ez remekül hangzik, bár elsőre de kicsit pepecselősnek tűnik beállítani minden általunk használt járatnál, hogy általában mikor és merre megyünk. A beállítások pedig fontosak, főként akkor, ha a megszokott járat, éppen fél órás dugóban áll az Astorián. Az app képes arra, hogy push üzenetben küldjön riasztást a telefonunkra, ha ilyen helyzet állt elő, így még időben változtathatunk a tervezett útirányon. Az furcsa, hogy menetrendet egyátalán nem találunk az alkalmazásban, kizárólag a forgalmi változásokról lehet értesülni belőle.

Szerencsére sok fejlesztést ígérnek a jövőre nézve, jelenleg is dolgoznak az alkalmazás olyan hiánypótló funkcióin, mint a közúti információk (útlezárások, útfelújítások) megjelenítése, az alternatív és terelő útvonalak térképes megmutatása, valamint az útvonaltervezés. Ezeket mellesleg a Google Maps is tudja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik