Tudomány

Így lehet megenni a vizet

Az eljárás neve szferifikáció, és a vizet úgy tarthatjuk a kezünkben pohár nélkül, mint egy gumicukrot.

Korábban a témában:

A 444 által kiszúrt videón a folyadékot egy vékony membrán veszi körül, amit meg lehet enni. A folyamathoz ivóvízre és a barna algában található nátrium-alginátra van szükség. Ezek keverékéből egy-egy kanálnyit egy kalcium-laktáttal (E327) teli tálba kell adagolni. Az E327 megtalálható például a sütőporban, a savlekötőkben és a sajtban is. A tálban egy zselészerű membrán kezd formálódni, de abban a víz folyékony marad.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.