Tudomány

Korrupt kenyai vadőrökre gyanakszanak

A kenyai kormány átvizsgálja az ország vadvédelmi hatóságának működését, és hat vezető beosztású munkatársat kényszerszabadságra küldtek.

Richard Lesiyampe szerint a kenyai vadvédelmi szolgálat hat vezető beosztású munkatársát küldték kényszerszabadságra, hogy szabad utat engedjenek a szervezet működését kivizsgáló nyomozásnak. Szerinte a szolgálat felderítő egységét átszervezik. Ötven járművel bővítik a hatóság flottáját, hogy növeljék az ország vadállományát óvó vadőrök mobilitását, akiknek számát a jövő héten további hatszázzal növelik.

Richard Leakey neves tudós és a szolgálat alapítója a múlt hónapban azt állította, hogy a szervezetbe olyan nagy hatalmú személyek szivárogtak be, akik az orvvadászat révén igyekeznek gyarapítani a vagyonukat. Leakey ezért a szolgálat vezetőségének átvizsgálására szólította fel a kormányt.

Idén eddig 18 rinocérosz és 51 elefánt esett orvvadászok áldozatául. Az afrikai vadon jelképének számító állatokra az egyre terebélyesedő kínai középosztály elefántagyar és a vietnámiak orrszarvútülök iránti igénye jelent fenyegetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik