Tudomány

Zseniális átverés volt a selfietis

Tegnap sokan foglalkoztak azzal a témával, hogy a selfie-k készítése mentális zavart okoz. Mára kiderült, hogy ez nem igaz, a selfietis nevű betegség nem létezik.

A Híradó.hu tegnap beleszaladt egy álhírbe, amit közzétettek a weboldalukon. Az álhír aztán vírusként kezdett terjedni a hazai online médiában. A hír szerint az American Psychiatric Association (APA) szakemberei rámutattak arra, hogy mentális zavarban szenvednek azok, akik túl sok selfie-t készítenek magukról, és kényszeres vágyat éreznek arra, hogy ezeket rendszeresen meg is osszák a különböző közösségi oldalakon.

Utólag visszagondolva több dolog is gyanúra adhatott okot. Az egyik, hogy az APA évente öt gyűlést tart, nem egyet és bár  tényleg léteznek olyan betegségek, amit a használt eszközről neveztek el, a selfietis önmagában furcsán hangzik egy teljes kórkép elnevezéséhez. A hír forrása is egyértelműen biztalmatlanságra ad okot, The Adobo Chronicles nevű álhíreket szállító weboldal nyíltan vállalja, hogy hamis híreket gyártanak. Olyanok, mint itthon a Hírcsárda. A tények tükrében kijelenthetjük, hogy az egyetlen veszély, ami fenyeget bennünket, a határtalan önimádat lehet.

Nem kell tehát lemondanunk új kedvenc szórakozásunkról, sőt! Nézd meg, hogy milyen eszközökkel teheted jobbá az önfotóidat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik