Tudomány

Eltiltottak egy terhes nőt a WhatsUp-tól

A The Lancet brit orvosi folyóiratban publikálták, hogy az azonnali üzenetküldő szolgáltatások ínhüvelygyulladást okoznak. Ha fáj a csuklód, valószínűleg túl sokat csetelsz!

A Guardian arról számolt be, hogy orvosok felhívták a figyelmet a WhatsUp és társainak túlzott használatának veszélyeire. Tökéletes példa erre annak a granadai  terhes nőnek az esete, aki tavaly karácsonykor 6 órán keresztül küldött jókívánságokat az ismerőseinek és másnap reggel kétoldalú extensor pollicis longus-szal diagnoztizálták, azaz hüvelykujji íngyulladással. A nő gyulladáscsökkentőket kapott és teljesen eltiltották a csetes alkalmazásoktól, valamint tartózkodnia kellett az sms-küldéstől is. Ma már neve is van a betegségnek: WhatsAppitis .

Nem ez az első eset arra, hogy valaki ilyen furcsa módon esik áldozatául szenvedélyének. Létezik ugyanis egy másik betegség, amit még az 1990-es években diagnosztizáltak. Azt Nintendinitisnek, vagyis Nintendo hüvelykujjnak nevezték el, az erős csuklófájdalmakért ugyanis a videójátékot okolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik