Tudomány

Te átlagos gmailező vagy?

A félmilliárd felhasználó átlagéletkora például 31 év.

A Google levelezője nemrég tízedik születésnapját ünnepelte, s ennek kapcsán a Mashable megpróbált kicsit többet megtudni azokról, akik híressé tették: a felhasználókról. Az egyetlen akadály az volt, hogy a cég nem sűrűn ad ki statisztikákat, úgyhogy azt a keveset, amit mégis nyilvánosságra hoztak, össze kellett gereblyézni elemzőcégek adataival – az eredmény tehát hozzávetőleges.

Ezt figyelembe véve is meglepő, hogy a felhasználóknak csupán ötöde használja a webmailt, kétharmaduk valamilyen mobilkészülékről éri el a leveleit – az okostelefonokra szánt alkalmazást havonta viszont csak 64,4 millió ember indítja el. A felhőben található ingyenes tárhelyet, a Google Drive-ot közel kétszer ennyien, 120 millióan veszik igénybe.

Bár valószínűleg már nem hatályos, egy három évvel ezelőtti, hasonló jellegű próbálkozás szerint az átlagos Gmail-felhasználó 18-34 év közötti, vékonyabb testalkattal és liberálisabb politikai nézetekkel rendelkező férfi, aki nem túl vallásos, gyermektelen és szeret blogokat olvasni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik