Tudomány

Aprócska szerszáma volt Napóleonnak

Kis ember nagy bottal jár. Ez az, ami Napóleonra nem volt igaz, és állítólag a kitartására sem lehetett büszke.

Elismerjük, egy hadvezér, államférfi tetteit korántsem pénisze méretén keresztül és nem is az ágyban nyújtott teljesítménye alapján kell megítélni. De valljuk be mégiscsak érdekes miként volt felfegyverezve és mire volt képes a nőkkel szemben az az ember, aki végigmasírozott Európán és megváltoztatta a történelmet.

Látens homoszexualitás?

A sikeres és gazdag férfi könnyebben meghódítja a női szíveket, sőt sokszor levakarni sem tudja magáról a szebbik nemet. Világosan látta ezt Napóleon is: Nők! A legnagyszerűbb ajánlattevők közé tartoznak. A hatalom az, amit szeretnek. Ez a legjobb afrodiziákum – akárcsak számomra. Megszerzem majd el is felejtem őket – idézi Szent Ilona-szigetén tett kijelentését a Múlt-kor.hu.

E nagystílű kijelentés ellenére a császár nőgyűlölő volt, különösen viszolygott a forradalom utáni felvilágosult, politikai szerepre törő nőtípustól. Néhány mellékesen odavetett megjegyzése alapján egyes történészek burkoltan célozgatnak arra, hogy mindez homoszexualitásából fakadhatott. Azt mondta például, hogy a barátság a vonzó férfiakkal először fizikai vonzalommal kezdődött: “az ágyékánál és olyan helyeken, amik névtelenül maradnak”. Valószínűbb azonban, hogy félelmei és vonakodásai félelemből, visszahúzódásából fakadtak, hoszen tökéletesen tisztában volt vele, külseje nem éppen daliás.

Több ismert személy testrésze is fennmaradt:

Három perc és kész

Ahogy hatalma és hírneve nőtt, egyre vonzóbbá vált a nők szemében és gátlásaitól is megszabadult. Legendásan undok volt velük, mintha csak bosszút állt volna korábbi sikertelenségéért. Hölgyem, nekem azt mondták, hogy ön csúnya. Nyilván nem túloztak – mondta egyszer egy újonnan bemutatott nőnek. Ami a szexualitást illeti, hívei szavaiból úgy tűnik, átesett a ló túloldalára: “olyan nagyszerű szerető, mint amilyen nagyszerű hadvezér”.

Erre azonban nincs sok bizonyíték. Napóleon gyakran kényszeríttette szeretőit arra, hogy meztelenül várják az előszobában. Amikor megérkezett, nem foglalkozott sokat a részletekkel, három perc alatt túl volt a dolgon. Igazán sokat erről két felesége és ezernyi szeretője tudna mesélni. Mint ahogy valószínűleg arról is, milyen szerszámmal szállt csatába a császár.

Másfél hüvelykes ereklye

Mit jelent a kicsi?

Egy felmérés szerint az átlagos pénisz hossza harcra kész állapotban 14,2 centiméter hosszú, kerülete pedig 12,2 centi. A legkisebb négy, míg a legnagyobb 26 centiméter volt. A szakemberek akkor tartanak egy péniszt kicsinek, ha ernyedt állapotban 4 cm-nél, erektált állapotban pedig 7,5 cm-nél kisebb. A nőknek viszont állítólag nem a méret a lényeg.

A Channel 4 csatorna Dead Famous DNA című műsorából kiderül, nem lehetett rá annyira büszke, mint győzhetetlen kardjára. A kíváncsi szemek elől gondosan elzárt leletet ma egy bizonyos Evan Lattimer tulajdonában van. Ő azt apjától, egy híres urológustól örökölte, miután egy párizsi aukción 3000 dollárért megvásárolta. “Nagyon kicsi, már-már híresen kicsi. Tökéletes formájú, az egyetemen megvizsgálták meg és megállapították, hogy tényleg Napóleon hímvesszeje” – mondta el a relikvia tulajdonosa.

A császári pénisz mindössze másfél hüvelyknyi, ami alulról súrolja a négy centimétert. A műsorvezető sem nyilatkozott róla túl elismerően: Nagyon sok hímvesszőt láttam már a csivaváétól kezdve a nagy ámbráscetig. Ez nagyon töpörödött. Lattimer egyébként történelmi kincsként tekint a néhai francia császár férfiasságára, amit eddig mindössze tíz embernek mutatott meg. Se film, se fotó nem készült róla.

De hogyan maradt fenn Napóleon pénisze? A boncolás során, 17 szemtanú előtt vágta le orvosa, Francesco Autommarchi, majd egy francia apáthoz, Anges Paul Vignalihoz került. Ő adta fel az utolsó kenetet Napóleonnak. Az ereklye sokáig a Vignali családban maradt, mígnem 1924-ben egy amerikai könyvritkaságokat gyűjtő férfi, A.S.W. Rosenbach szerezte meg, majd három évvel később a New York-i Museum of French Artban is kiállították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik