Élet-Stílus

Túl sokat foglalkoznak a férfiak a péniszük méretével

Pedig állítólag a nőket nem is nagyon érdekli a méret. Legalábbis a brit szakemberek szerint.

Sok férfi túl kicsinek tartja a saját péniszét, ez pedig időnként komoly önértékelési problémákat és szorongást is okozhat A szakemberek szerint ennek oka az egyre terjedő, könnyen elérhető pornó, az egyre több és egyre agresszívebb pénisznövelő-reklám pedig tovább fokozza ezt a szorongást. Ám a félelemnek legtöbbször nincs valós alapja, és a nőket sem nagyon érdekli, hogy a partnerük mekkora szerszámmal rendelkezik.

Egy, a British Journal of Urology International című szaklapban megjelent kutatásból kiderült, hogy a nők nagy többsége (a megkérdezettek 85 százaléka) elégedett volt a párja méreteivel, a válaszadó férfiak közel fele úgy gondolta, túl kicsi a pénisze.

Más kutatásokból pedig az derült ki, a nőket nem igazán a pénisz hossza érdekli, sokkal inkább a vastagsága – ezt ugyanis fontosabbnak tartják a szexuális kielégülés szempontjából.

A “túlságosan kicsi” pénisz azonban meglehetősen ritka. Bár egyre többen fordulnak plasztikai sebészhez, azt remélve, hogy műtéti úton megnövelhetik a férfiasságukat, a szakemberek azonban a legtöbbször igyekeznek mindenkit lebeszélni erről. A Journal of Urology című szaklapban megjelent tanulmány alapján a szakemberek akkor tartanak egy péniszt kicsinek, ha ernyedt állapotban 4 cm-nél, erektált állapotban pedig 7,5 cm-nél kisebb. Csak azoknál javasolják a műtétet, akik hasonló méretekkel rendelkeznek.

Szeretné tudni, mekkora az átlagos pénisz? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik