Tudomány

Ilyen az, amikor megsértődik a Facebook

Szarkazmussal reagáltak egy általuk áltudományosnak nevezett tanulmányra.

Nemrég a közösségi oldal saját adataiból derült ki, hogy fiatalok milliói hagyták ott a portált. Ezzel párhuzamosan néhány epidemiológus a Princeton Egyetemről górcső alá vette a Facebook nevű “betegség” lefolyását, és arra a következtetésre jutottak, hogy 2018-ra “meggyógyul” a felhasználói keménymag nyolcvan százaléka.

Nos, a közösségi oldal – nem meglepő módon – számos adattudóst alkalmaz, és ők némileg másképp látják a dolgot. Szerintük a járványkutatók rossz módszert választottak tanulmányuk megírásához, s ezt demonstrálandó a Princeton Egyetem működését kezdték vizsgálgatni: eredményeikből arra a következtetésre jutottak, hogy a világhírű intézmény 2021-re hallgató nélkül marad.

Természetesen ez hülyeség, a Facebook-alkalmazottak csupán arra akartak rámutatni, hogy ha a kérdés az, hogy hány éves a nagymama, valószínűleg valami gond van, ha a válasz az, hogy 84 kilogramm.

Kétségtelen, hogy az elmúlt időszakban több millió fiatal hagyta ott a közösségi oldalt, azonban távozásuk mértéke stabilizálódott – ráadásul nem szabad elfelejtenünk, hogy a Facebooknak összesen egymilliárdnál is több felhasználója van, s ez a szám továbbra is nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik