Tudomány
ferenc pápa (ferenc pápa, )

Orrunk előtt Isten ajándéka

Ughy Márton
Ughy Márton

2014. 01. 27. 06:00

Bár vannak hátrányai, Ferenc pápa szerint az internet jó - sőt, egyenesen isteni.

Korábban a témában:

Kétségtelen, hogy a katolikus egyház jelenlegi feje egy kommunikációs zseni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy kevésbé közkedvelt elődje is oda volt a világhálóért: a papokat blogolásra ösztönözte, twitterezni kezdett és nem is akárhogy.

Összességében tehát elmondható, hogy a szentatyák egyetértenek abban, hogy az internet, a közösségi oldalak – minden veszély és hátrány ellenére is – hasznosak. Ferenc pápa pedig egyenesen Isten ajándékának nevezi a világhálót, amely szerinte az emberiség, és nem a technológia számára áttörés.

Elmondása szerint a közösségi média ereje a különböző emberek közötti politikai, gazdasági és vallásos párbeszédben rejlik, és hogy ezek a társalgások egy egyesítettebb emberiséghez vezethetnek. Éppen ezért azt javasolja a hívőknek, hogy keressenek az övéiktől eltérő véleményeket és higgyék el, hogy másoknak is van értékes mondanivalójuk. “A párbeszéd nem jelenti azt, hogy megtagadjuk saját elképzeléseinket és hagyományainkat, csupán azt az elgondolást, hogy a miénk az egyedüli helyes.

Szerintetek mire jó még az elmúlt 50 év legnagyobb áttörése?

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.