Tudomány

Orrunk előtt Isten ajándéka

Ferenc-papa(960x640)(1).jpg (pápa, ferenc pápa, )
Ferenc-papa(960x640)(1).jpg (pápa, ferenc pápa, )

Bár vannak hátrányai, Ferenc pápa szerint az internet jó - sőt, egyenesen isteni.

Kétségtelen, hogy a katolikus egyház jelenlegi feje egy kommunikációs zseni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy kevésbé közkedvelt elődje is oda volt a világhálóért: a papokat blogolásra ösztönözte, twitterezni kezdett és nem is akárhogy.

Összességében tehát elmondható, hogy a szentatyák egyetértenek abban, hogy az internet, a közösségi oldalak – minden veszély és hátrány ellenére is – hasznosak. Ferenc pápa pedig egyenesen Isten ajándékának nevezi a világhálót, amely szerinte az emberiség, és nem a technológia számára áttörés.

Elmondása szerint a közösségi média ereje a különböző emberek közötti politikai, gazdasági és vallásos párbeszédben rejlik, és hogy ezek a társalgások egy egyesítettebb emberiséghez vezethetnek. Éppen ezért azt javasolja a hívőknek, hogy keressenek az övéiktől eltérő véleményeket és higgyék el, hogy másoknak is van értékes mondanivalójuk. “A párbeszéd nem jelenti azt, hogy megtagadjuk saját elképzeléseinket és hagyományainkat, csupán azt az elgondolást, hogy a miénk az egyedüli helyes.

Szerintetek mire jó még az elmúlt 50 év legnagyobb áttörése?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik