Belföld

Vádemelés: Ausztriában loptak biciklit

Egyikük bemászott az udvarra és a kerítésen keresztül kiadta másik két társának a kerékpárokat.

A három férfi Ausztriában lopott el két kerékpárt még két évvel ezelőtt. A fiatalokat a rendőrök Sopronban igazoltatták, így buktak le a tolvajok.

Három ajkai férfi 2012. szeptember 18-án este egy bérelt Opel Astra Kombi típusú személygépkocsival utaztott Ausztriába. A fiatalok egy határ közeli osztrák faluban, az egyik családi ház udvarán, lezáratlan férfi és női kerékpárt vettek észre. Egyikük bemászott az udvarra és a kerítésen keresztül kiadta másik két társának a kerékpárokat. A férfiak az eltulajdonított bicikliket a bérelt autójukba rakták, majd visszaindultak Magyarországra.

Sopronban a helyi rendőrök 2012. szeptember 19-én 0 óra 40 perckor igazoltatták a gyalogosan közlekedő fiatalokat. A járőrök a helyszínen megállapították, hogy a 26 éves O. Dávid, a 19 éves K. Márk és a 28 éves K. Árpád bérelt autóval érkeztek a városba. A jármű átvizsgálásakor a rendőrök két kerékpárt találtak a csomagtartóban.

Az intézkedők az ajkai lakosokat előállították, akik kihallhatásuk során beismerték, hogy a bicikliket egy osztrák faluból lopták el.

A tolvajok ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Soproni Rendőrkapitányság befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik