Tudomány

Hatéves ügyködik a NASA megmentésén

nasa (nasa, )
nasa (nasa, )

Ha felnő, űrhajós szeretne lenni - amihez elengedhetetlen a NASA létezése.

December elején az amerikai űrhivatal kénytelen-kelletlen némi pénzügyi átszervezést jelentett be, ami magyarul annyit tesz, hogy működésüket már megint kevesebb pénzből kell megoldaniuk. Amikor erről tudomást szerzett az űr szerelmese, a 6 6,5 éves Connor Johnson, első gondolata az volt, hogy odaadja minden megtakarított pénzét – 10 dollárt és 41 centet.

Szülei nem akarták letörni lelkesedését azzal, hogy elmagyarázzák felajánlása pénzügyi realitását, ezért inkább meggyőzték egy másik tervről: nyújtson be egy hivatalos kérelmet az Egyesült Államok elnökének.

A Fehér Ház weblapján ugyanis van egy aloldal, amely kifejezetten arra szakosodott, hogy a nemzet hallassa a hangját. S bár egyesek inkább viccet csinálnak belőle, a denveri kisfiú szívhez szóló beadványt fogalmazott: “Növeljék meg a NASA költségvetését. Hogy új világokat fedezhessünk fel, megvédjenek a veszélyektől és valóra váltsanak álmokat. CJ, kor: 6,5.

S bár a felnőttek pontosan tudják, hogy a költségvetést nem fogják egy hatéves kedvéért átalakítani, reméljük, hogy Connor minél tovább megtartja gyermeki ártatlanságát és ha felnő, tényleg űrhajós lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik