Tudomány

Legyőzte az oroszlánt a bátor malac

Egy kismalac úgy döntött, sok szépet tartogat még számára az élet, nem akart hát az oroszlán vacsorája lenni. Elhatározását tett követte.

Történetünk hőse egy malac, hivatalos nevén varacskos disznó. Sokszor említik a világ legcsúnyább állatai között, pedig igazán nem szolgált rá. Na jó, azért ölelgetni való bájos kis állatnak sem neveznénk. A szavannán elterjedt faj, rokonaihoz hasonlóan családi kötelékben, kondákban él.

Alábbi videóhoz sok mindent nem lehet hozzáfűzni: a 80-100 kilós malac csúfos vereséget mér az állatok két mázsát nyomó királynőjére. A miérten viszont elgondolkodhatunk. Az oroszlán esetleg jóllakottan, ösztönből csapott le a könnyűnek tűnő prédára, de esze ágában nem volt erőt kifejteni a kis méregzsákkal szemben.

Valószínűbb, hogy egy fiatal ragadozóról van szó, aki még csak most tanulja a szakmát. Nincs tisztában saját erejével, nem tudja még halálos fegyverként használni fogait és karmait. Tapasztalatlansága miatt látta jobbnak visszavonulni az erőszakosan visszatámadó vacsora elől. A videó után szavazzon, ön szerint hogyan győzhette le a kismalac az oroszlánt?

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik