Tudomány

Hátborzongató! – Így szakad le egy város méretű jéghegy

Legyen bármi is az oka, tény, hogy a bolygónk globális klímája radikálisan változik. Erre legjobb bizonyíték a gleccserek eltűnése, amit egy filmes stáb elképesztő felvételekkel dokumentál!

A Chasing Ice című dokumentumfilm készítői hihetetlen bátor, és elszánt munkával megörökítik nekünk mindazt, amit normál esetben sohasem láthatnánk. Ott vannak a legnagyobb jéghegyek tengerbe törésénél, és az apokaliptikus látványt több kamerával rögzítik.

Földünk rohamosan változik, ők pedig olyan eseményeket örökítenek meg, amelyekhez foghatót még nem láttunk videófelvételen.

Már a filmről készült előzetes is megdöbbentő, amiben jól látható, hogy milyen körülmények között készülnek a videók. Az eddigi legnagyobb, Manhattan nagyságú jéghegy leszakadását külön feltöltötték az Internetre, hogy ne legyen kétségünk, érdemes megnézni az alkotást.

Lúdbőröztető a mély recsegéssel tengerbe forduló hatalmas jégtömb látványa. Mondhat bárki bármit, el lehet bagatellizálni a klímaváltozás kérdését, ennél meggyőzőbb bizonyítékra nincs szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik