Tudomány

Extrém szex: plüssmaci, ragasztó, amputáció (18+)

Van, aki ragasztót önt a végbelébe, más attól gerjed ha levizelik, fojtogatják vagy ha plüssmacival, amputált emberrel szexel.

Kinek a pap, kinek a papné – szokták mondani, és a magunk részéről azt hozzá is tesszük: ízlés dolga nem lehet vita tárgya. Akkor sem, ha fura szexuális érdeklődésről van szó. Ezeket a pszichiáterek parafíliáknak nevezik. Többségük nem jelent mentális zavart, hacsak nem okoznak mentális zavarokat, illetve sérülést. A társadalom azonban sokukat megbélyegzi. Jelen cikkünkben a teljesség igénye nélkül válogattunk.

Beöntés ragasztóval

Kezek, lábak vagy a hónalj kelti fel az érdeklődését? Ez a partializmus, ahol az illető egyes testrészeket meglehetősen izgatónak talál. Bármelyik testrészre rá lehet kattanni, mégis a legtöbben a lábtól indulnak be, ez a pdofilia. Akit az orr hoz izgalomba, az nasofil, aki pedig a hajra van rákattanva, tricofil. Majd jön a hónalj, a fenék és a többi.

Kissé durvábban hangzik, amikor valaki beöntéssel fokozza a nemi vágyát, a teltségérzet, a belső nyomás kellemesen hat rá. Úgy mondjuk, ez a klizmafilia, és ha valakit ez elégít ki, baja nem lesz tőle. Már ha nem epoxigyantát használ, amit ragasztópisztollyal juttat a végbelébe. Egy 27 éves férfi 2005-ben ezt tette: az orvosok a végbele 16 centiméter hosszú és 300 gramm súlyú öntvényét operálták ki belőle. A gyanta ugyanis megszilárdult.

Van, akinek csak a plüssmaci jó

A mazohistának az okoz örömöt, ha fáj. Ha megverik, megalázzák, “rabságban tartják”. Szélsősége esete az aszfikszia vagy autoerotikus fulladás, amikor valaki maszturbálás közben megfosztja magát az oxigéntől. Teheti ezt úgy, hogy kötéllel szorítja el a nyaki verőereket, de elérhető fojtogatással, egy fejre húzott nejlonzacskóval, de különböző gázokkal is. Nem csoda, hogy többen belehaltak már.

A következő csoport az urofilek, akik kedvelik az “aranyesőt”. Így nevezik a vizeletet és abban lelik örömüket, ha másokat vizelés közben nézhetnek, illetve egymásra vizelnek. Esetenként a vizelet megivása is fokozza a vágyat.

Fotó: Shutterstock

A kitömött plüssállatok iránti vonzódás a plushophilia, amit nem szabad összekeverni a bestialitással és a zoozfiliával, amikor az “érdeklődés” élő állatokra irányul. Itt kifejezetten vattával vagy szivaccsal tömött játékokról van szó. Van, aki csak simogatja őket, mások ennél jóval tovább mennek… Egyesek fajok szerint választanak partnert, vagyis például a mackóra van ráállva, mások azonban kevésbé különcök. Egy internetes kérdőív alapján a sárkány, róka, mosómedve és jegesmedve szerepelt a népszerűségi listán.

Izgató, megcsonkított testek

A szadizmussal van összefüggésben a dacriphylia, amikor az illetőt az hozza lázba, ha a másikat könnyezni, sírni vagy zokogni látja. A megalázáshoz tartozik a fájdalom, korlátozás, szolgaság, alázás széles spektruma. A domináns fél ezt fizikailag, kínzással is kicsikarhatja a másikból, hogy az már könnyezik a fájdalomtól vagy el is sírja magát. Ez a fajta erőfitogtatás örömmel, és általában szexuális izgalommal is együtt jár, vagy éppen a megbántott fél vigasztalása közben izgul fel.

A számunkra legmegdöbbentőbb parafiliát a végére hagytuk: ez az akrotomofília. Ilyenkor az embert amputált testek hoznak lázba, vagyis szexuálisan vonzódik az amputáltakhoz. Sokszor együtt jár az apotemnofíliával, ami azon vágy szexuális hajtóereje, hogy az illető úgy nézzenek ki, mint egy amputált.

Utóbbi már tényleg súlyos eset, főleg, hogy egyesek képesek maguknak tudatosan olyan sérülést okozni, amely következtében valóban el kell távolítani a végtagjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik