Más az íz az űrben?

A kérdés adott: a gravitáció (szinte teljes) hiánya módosít bármit az ízlelőbimbók működésén?

Korábban a témában:

Nos, kedvenc kanadai asztronautánk, az “űrkörömvágást” is demonstráló Chris Hadfield szerint igen is, meg nem is.

Elmondása alapján alapvető nehézségeket okoz, hogy testünk hozzá van szokva a Föld tömegvonzásához, vagyis ahhoz, hogy a vért (és egyéb folyadékokat) fel kell pumpálnia a fejbe. Bár a test a gravitáció hiányához idővel képes alkalmazkodni, az űrkutatóknak az első néhány napban annyira tele van az orruk, hogy képtelenek bármilyen ízt érzékelni.

Mindebből mi arra a következtetésre jutottunk, hogy a legkevésbé étvágygerjesztő étkeket a küldetések elején érdemes elpusztítani, és csak később rátérni a finomságokra.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.