A legújabb kutatások szerint a munkáltató üzleti érdeke is megköveteli, hogy hangsúlyt fektessen (és akár kiadásokkal is támogassa) a dolgozók egészséges életmódját, hiszen végső soron ez anyagilag megtérül.
Azok az alkalmazottak, akik egész nap egészségesen tudnak étkezni, 25 százalékkal nagyobb valószínűséggel teljesítenek jobban; míg azok, akiknek heti háromszor csupán félórányi lehetőségük van valamit edzeni, 15 százalékkal hatékonyabbak.
Összességében az egészségesen étkező és rendszeresen mozgó munkavállalók átlagosan 27 százalékkal kevesebbet hiányoznak betegség miatt, ráadásul 11 százalékkal jobban teljesítenek túlsúlyos társaikhoz képest.
A brit tudósok persze nem mondtak nagyon újat, hiszen azt mindig is tudtuk, hogy ép testben ép a lélek – igaz, immár számokkal is tudjuk bizonyítani a főnöknek, hogy ez nem csupán egyéni érdek.