Tudomány

Lecsapott a közmédiára az Anonymous

anonymous (anonymous)
anonymous (anonymous)

Az Anonymous este negyed 10 körül tette elérhetetlenné az állami hírmédia legfőbb online bástyáját.

Facebookos oldalán közölte az Anonymous hackerközösségi magyarországi részlege, hogy a Provident és a Közgép weboldalai után este negyed 10 után sikerrel végződött a hirado.hu eredetileg fél 10-re tervezett túlterheléses támadása. Az oldal este háromnegyed 10 körül állt helyre – írta a hvg.hu.

Az Anonymus szerint a következő célpont a Terrorelhárítási Központ (TEK), majd az OTP Bank lesz. Kedden reggel egyelőre mind a TEK, mind a pénzintézet weboldala elérhető volt.

Korábban a rendőrség azt jelentette, hogy elfogták a hackercsoport magyar tagjait. A gyanú szerint egy 16 éves dunaújvárosi fiú és négy, általa személyesen nem ismert társa volt a magát Anonymousnak nevező számítógépes hackercsoport magyarországi tagja. A csoport tagjai hatoltak be az Alkotmánybíróság honlapjára, átírták az Alaptörvényt, majd hasonló bűncselekményeket követtek el más portálok ellen is; a hackerek szabadlábon védekeznek.

Az Anonymus már számos internetes támadást hajtott végre világszerte, és egyre inkább ismert biztonsági cégek, bűnüldöző és egyéb kormányzati szervek ellen összpontosítja kalózakcióit. A csoport januárban több órára megbénította az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) portálját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik