Tudomány

Pert vesztett az önjelölt druida

Egy magát druidának tartó férfi a brit legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy a Stonehenge-nél korábban talált emberi maradványokat azonnal temessék vissza.

A nevét Arthur Pendragon királyra változtató férfi a brit igazságügyi minisztérium azon döntése ellen tiltakozott, amely szerint a sheffieldi egyetem kutatói 2015-ig vizsgálhatják a 2008-ban talált maradványokat.

A lelet több mint 40 ember csontjaiból áll, és a maradványok legalább ötezer évesek. A kutatás ellen tiltakozó férfi szerint a csontok a “királyi vérvonalhoz” vagy a “papokhoz” tartozók maradványai, akik “nagyszerű nemzetünk alapító atyái” lehettek.

Mint mondta, attól tart, hogy a csontok sosem kerülnek vissza lelőhelyükre. Az ítélet után mindenesetre az 57 éves volt katona úgy nyilatkozott, tovább folytatja harcát. “Ha nem érjük el, hogy visszategyék a csontokat, a salisburyi múzeumban végzik majd” – fogalmazott.

A férfi, aki Arthur Rexként írta alá a bírósági papírokat, bejelentette: hétfőn a monumentális őskori építményegyüttesnél várja az őt támogatókat, hogy kifejezzék tiltakozásukat a döntés ellen. Megjegyezte: aznap lesz három éve, hogy a maradványokat elvitték a lelőhelyükről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik