Tudomány

Feltérképezték a nők gyönyörét

Agyi szkenneléssel sikerült igazolni, hogy a nők csiklója nem úgy érzékeny, mint a hüvelyük. Sőt a mellbimbó ingerlése orgazmust válthat ki.

Kapcsolódó cikkek

A New Jersey-i Rutgers Egyetem kutatója, Barry Komisaruk arra volt kíváncsi – tudományos értelemben -, mit éreznek a nők szex közben.

Hogy ezt megfejtse, bele akart látni a hölgyek fejébe, ezért mágneses rezonanciás képalkotó eljárással készített felvételeket a nők agyáról, miközben ők a test örömeit élték át. Az alapvizsgálat szerint azt nézte meg, hogy a különböző testrészek ingerlése milyen reakciókat vált ki az agy szenzoros kérgének működésében.

Mint kiderült, az agy más-más területei aktivizálódnak, amikor a nők a csiklójukat vagy a belső nemi szerveiket ingerlik.

Beverly Whipple, szintén a Rutgers Egyetem tudósa, úgy gondolja, az eredmények ellentmondanak annak az elképzelésnek, miszerint a hüvelyi orgazmus közben ugyanazt az érzést élik át a nők, amikor a csiklójukat stimulálják, vagy éppen a hüvelyi ingerlés közben indirekt módon a csiklójukat izgatnák.

“A kutatás arra ösztönzi a nőket, hogy tapasztalják meg az orgazmus elérésének különböző módjait” – tanácsolja a kutatásban is részt vett Whipple.

A tanulmány egy meglepő eredményt is hozott. Méghozzá, hogy a női mellbimbók érzékenysége a nemi szervek által ingerelt agyterületekhez köthető. Ezzel magyarázzák a kutatók azt a jelenséget, hogy azok a nők, akik elvesztették nemi szerveik érzékenységét valamilyen idegrendszeri károsodás során, a mellbimbójuk ingerlésével még mindig átélhetik az orgazmust.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik