Tudomány

A britek fele német

24.hu
24.hu

2011. 06. 21. 10:57

Brit tudósok genetikai vizsgálatok révén jutottak erre a következtetésre.

Becslések szerint 200 ezer taggal özönlött az angol – mely eredetileg szász törzs volt – az V-VI. században a mai Anglia délkeleti részére a római birodalom bukása után. A történelmi legendák szerint egy Arthur nevű hadúr – belőle lett később a legendás Artúr király – akasztotta meg emberöltőre az angolszászok britanniai terjeszkedését.

A Londoni Egyetem akadémikusai Y kromoszómák elemzésével erősítették meg a britek német “vérvonalát”: olyan kromoszómaszegmenst találtak a brit férfiak felénél, amely csaknem az összes dán és északnémet férfiban megvan.

A Der Spiegel német újság így kommentálta a hírt:

“Hasztalan tagadni: immár bizonyos, hogy az a nemzet, amely a leginkább utálja a németeket, maga is káposztazabáló volt”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.