Tudomány

Hawking szerint a mennyország tündérmese

A mennyország csak tündérmese azok számára, akik félnek az örök sötétségtől - állítja Stephen Hawking, a világ egyik legtekintélyesebb elméleti fizikusa.

A 69 éves, mozgató idegeinek betegsége miatt évtizedek óta tolószékbe kényszerülő brit tudós egy interjúban fejtette ki nézeteit a túlvilágról, illetve annak hiányáról, az interjú a The Guardian című brit lap hétfői számában jelent meg.

“Az emberi agyat számítógépnek tekintem, amely alkatrészeink tönkremenetele után nem működik tovább. Nincs menny, vagy halál utáni élet lerobbant komputerek számára” – vallja Hawking, aki csaknem fél évszázada néz szembe az idő előtti halállal súlyos betegsége okán, amely lényegében teljesen megbénította.

“Nem félek a haláltól, de nem is siettetem. Még sok mindent el kell végeznem előtte” – vélekedett korunk elméleti fizikusainak egyik legnagyobbika.

Hawking szerint Isten nélkül is megmagyarázható az univerzum létrejötte. Erről tavaly megjelent, The Grand Design című könyve heves vitákat keltett vallási vezetőkben.

AJÁNLOTT LINKEK:

Vitákat kavar Stephen Hawking “Nagy elgondolása” (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik