2012-től a kémia, biológia és pszichológia tudománya segítségével tökéletesített fűszerezést hasznosíthatnak a ropogtatni valókban és az üdítőkben.
A Pepsi – mely az Egyesült Államok legnagyobb élelmiszercége – a 15 mikronos só bevezetését tervezi, mely ugyanolyan ízű lenne, mint a régi só, csak kevesebb nátriumot tartalmazna. A 15 mikronos sóval 2012-től ízesítenék a chipseket.
A fejlesztésekből a cukrot se hagyják ki, a kólák cukortartalmát hatvan százalékkal csökkentenék le.
Az édesítés szent Grálja azonban egy nulla kalóriatartalmú cukorízű édesítőszer lenne.
És hogy miként szól bele a technika a nassolásba? Az élelmiszertechnológusok a jövő ízesítőszereit egy ízlelő roboton tesztelik, amely már képes az édes, savanyú és az umami ízek megkülönböztetésére.
AJÁNLOTT LINKEK:
Cikk a Pepsi terveiről (Gizmodo)