Tudomány

Fekete virágok nőnének két Naptól

24.hu
24.hu

2011. 04. 20. 11:09

Brit tudósok kiszámították hogyan festene a növényzet egy olyan bolygón, amely két vörös törpe körül kering.
Korábban a témában:

A kutatás vezetője az Egyesült Királyságbeli St. Andrews Egyetem asztrobiológusa idegen világok növényzetét szimulálta, amikor arra a következtetésre jutott a szürkés-fekete a legcélszerűbb színválasztás, mellyel a fotoszintetizáló életformák életben maradhatnának.

Az idegen növényekkel fényvédő molekulákkal is rendelkezniük kell, mellyel túlélik a kevert fényforrások halálos sugárzását.

A földön kívüli világok színeinek szimulálása első hallásra furcsának és értelmetlennek tűnhet, de a csillagászok hasznára válhat, ha exobolygókon fel szeretnék ismerni a visszaverődő fény elemzésével, milyen színben azonosíthatnának be egy idegen ökoszisztémát.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bővebben a fekete növények elméletéről (National Geogaphic)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.