Tudomány

Ökotemetkezés Terminátor-módra

24.hu
24.hu

2011. 03. 08. 14:52

Az ökológiai temetkezés során a holttestet folyékony nitrogénbe mártják, s úgy porlasztják darabokra.
Korábban a témában:

A Terminátor című filmben az egyik robot esik így darabokra, Susanne Wiigh-Mäsak biológus ötlete szerint miért ne tehetnének az emberrel is így, főleg ha ez még védi a környezetet is.

A bizarr temetési eljárás során a testet mínusz 18 fokra hűtenék le a halál beálltát követő egy héten belül. A halottat ezután összetörnék szerves porrá, melyet egy vákuumkamrába helyeznének egy fertőtlenítő eljárás után. Mivel az emberi szervezet 70%-a víz, a kamrában ezt a nedvességet párologtatnák el.

A Promessa nevű cég által kínált módszerhez stílusosan kukoricakeményítőből készült koporsót ajánlanak, amely higiénikus, szagtalan, ha szárazon marad, nem bomlik el, azonban amint eltemetik, a benne lévő szerves porral együtt 6-12 hónapon belül komposztálódik, így tartva fenn az ökológiai körforgást.

AJÁNLOTT LINKEK:

A zöld temetkezési vállalat honlapja (Promessa)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.