Tudomány

Magyar kirándulás vulkánokhoz

24.hu
24.hu

2011. 03. 08. 07:31

Olaszország nevezetes vulkánjaihoz szervez kéthetes túrát egy természetvédelmi egyesület.
Korábban a témában:

„A Stromboli ’11 túrákat azoknak ajánlja a dorogi Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület , akik nem riadnak vissza az extrém, általában csak vulkánkutatók által járt tereptől, és közelebbről megismerkednének Földünk leglátványosabb jelenségeivel”.

A tudományos jellegű kiránduláshoz bárki csatlakozhat – a résztvevők maximális száma 25 fő. Az egyesület vulkánkutatóinak kalauzolásával a Vezúv mellett a szicíliai Etna központi krátereihez is ellátogatnak.

Felkeresik a Lipari-szigeteki Vulcano és Stromboli turisták által kevésbé látogatott részeit, és megfigyelik a látványos éjszakai kitöréseket.

A szervezet kapcsolatot tart fent olaszországi vulkánobszervatóriumokkal, szakmai programjukat velük közösen szervezik. A kollektíva számtalan publikációt tett már közzé tapasztalatairól, 2007-ben pedig saját, a témában hiánypótló könyvet adtak ki a dél-olaszországi vulkántúrákról.

AJÁNLOTT LINKEK:

Információk a túráról (BEBTE)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.