Tudomány

Régészek egy ókori gyerekgyilkosság nyomában

24.hu
24.hu

2010. 11. 23. 14:34

Angliában egy ezerhétszáz éves mumifikált egyiptomi gyermek titkát kutatják.
Korábban a témában:

Egy Kr. u. 350 körül élt egyiptomi gyermek nemét próbálták meghatározni az essexi Saffron Walden múzeumban.

A múmiáról röntgenfelvételek készültek a cambridge-i kórházban, mely sötét titkokat árult el halálának okáról. A gyermekkel valószínűleg egy baleset vagy gyilkosság végezhetett. Eltört a koponyája, kulcscsontja, mielőtt meghalt.

Rengeteg sérülést élhetett át, mely a halálához vezetett. A különleges gyermek nemét már tizenhét éve próbálják meghatározni. Először fiúnak vélték, az újabb bizonyítékok alapján kiderült, hogy valószínűleg lány lehet.

A múmia kötései is erről árulkodnak dr. Christina Riggs, a Saffron Walden Múzeum régésze szerint. Hasonló gyolcsokat találtak egy thébaiból származó nő múmiáján. Az orvosok tovább vizsgálódnak a gyermek életkorának és nemének meghatározása ügyében.

AJÁNLOTT LINKEK:

Cikk a múmiáról (Archeology Daily)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.